6 składników do zamrożenia, aby przygotowanie posiłków było łatwiejsze

To prawdziwe utrapienie, kiedy w pośpiechu przygotowujesz posiłek i w połowie przepisu zdajesz sobie sprawę...

...że resztki koncentratu pomidorowego są spleśniałe!

...nie mam cytryny!

... "Posiekaj jedną cebulę"?! Nie mam CZASU, żeby posiekać cebulę!

Gdy zamrożony i chowany daleko w chłodni, te sześć składniki są jak mali dary czas i sanity gdy ty potrzebujesz one najwięcej. Zaufaj mi, twoje rozbrykane przyszłe ja podziękuje ci za to.

1. Kostki Smoothie:

Nauczyłem się tej sztuczki od Lindsay w The Lean Green Bean. Jest to sekret, aby smoothies bez mycia blendera za każdym razem! Pobierz szczegóły.

2. Pureed Szpinak & Kale:

Jeśli masz zieleni, które są na ich drodze, puree je i zamrozić je w kostkarce do lodu, a następnie wyskoczyć i zachować w zip-top torbie. Możesz rzucić je do smoothie i sosów.

3. Rosół:

Masz w połowie opróżniony karton lub puszkę bulionu w lodówce? Wlać go do kostek lodu, zamrozić, a następnie przechowywać w zip-top torbie. Kiedy przepis wzywa do odrobiny bulionu, masz trochę (standardowa kostka lodu mieści około 2 łyżki stołowe - to 1/8 filiżanki).

4. Posiekana cebula:

Robię tę sztuczkę od lat i to uratowało mi mnóstwo czasu. I posiekać kilka cebul na raz, a następnie porcjować je do zip-top torby (mniej więcej jeden posiekaną cebulę na torbę). Kiedy przepis nazywa się na posiekaną cebulę, po prostu wyciągnąć go z zamrażarki i upuść zamrożone kawałki prosto do mojej patelni.

5. Pasta pomidorowa:

I niech sposób zbyt wiele puszek pasty pomidorowej iść złe w lodówce przed uczeniem się tej sztuczki z Adina na Healthy Little Eaters: Scoop się resztki pasty pomidorowej w jednej łyżce stołowej kleksy na małej płycie pokrytej pergaminem lub papieru woskowego i zamrozić do twardości. Następnie przenieś do torebki do zamrażania. Kiedy potrzebujesz łyżkę lub dwie pasty pomidorowej do przepisu, wrzuć je!

6. Sok z cytryny:

Używam dużo soku z cytryny w przepisach, ponieważ uwielbiam ten smak. Można sok garść cytryn, wlać do zasobnika kostek lodu (zwykle dostaję około dwóch kostek na cytrynę), a następnie przenieść zamrożone kostki do torby zamrażarki. Kiedy potrzebujesz soku z cytryny, wyciągnij jedną, aby się rozmroziła lub włóż ją na gorącą patelnię lub patelnię.

Jakie składniki oszczędzające czas przechowujesz w zamrażarce?

Related: Zdobądź przepisy na 30 zdrowych posiłków z zamrażarki

Sześć składników do zamrożenia, aby ułatwić przygotowanie posiłku:

Click To Tweet