Jestem wielką fanką gotowania w partiach w weekendy, ale nie tylko potraw obiadowych. Podwójna porcja naleśników lub muffinów to nic trudnego w powolny niedzielny poranek - ale to ratunek, gdy nadchodzi pośpiech związany z tygodniem szkoły i pracy. Oto cztery śniadania, które możesz zrobić w ten weekend i schować do lodówki lub zamrażarki. Zaufaj mi, twój oszalały dzień tygodnia rano ja podziękuje!
1. Gofry domowej roboty
Te gofry są wykonane z jogurtem (zwykły, jeśli wolisz, wanilia dla dodatkowej słodyczy) plus siemię lniane dla błonnika i zdrowych tłuszczów. Top z syropem lub jogurtem, lub rozprzestrzeniać masło orzechowe i owoce między dwoma dla grab-and-go "wafflewich".
Jak przyrządzić z wyprzedzeniem: Ustaw przygotowane gofry do ostygnięcia na drucianym stojaku, nie na talerzu (aby zapobiec spiekaniu). Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez trzy dni lub umieścić w galonowej torbie do zamrażarki i przechowywać w zamrażarce do trzech miesięcy. Rozmrażaj w lodówce lub mikrofalówce i odgrzewaj gofry w mikrofalówce, tosterze lub piekarniku.
Zdobądź przepis: Domowej roboty gofry
2. Muffiny z jajecznicą
Ponieważ robisz to w formie do muffinów, można dostosować każdy białko-packed muffin z nadzieniem członkowie rodziny jak: warzywa, bekon, ser, niebo jest limit.
Jak przyrządzić z wyprzedzeniem: Pozwól muffinom lekko ostygnąć. Umieść w szczelnym pojemniku w lodówce do trzech dni. Aby zamrozić, umieścić muffiny na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem, papierem woskowym lub silikonową matą do pieczenia i zamrażać aż do stwardnienia. Zdjąć z blachy i umieścić w torbie do zamrażarki; zużyć w ciągu trzech miesięcy. Odgrzać w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku nagrzanym do 350 stopni.
Zdobądź przepis: Scrambled Egg Muffins
3. Pieczona owsianka z masłem orzechowym i czekoladą
Te małe filiżanki pieczonej owsianki są bez mąki i są pełne błonnika i białka, aby utrzymać brzuszki zadowolony przez cały ranek.
Jak zrobić z wyprzedzeniem: Schłodzić na stojaku drucianym. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do dwóch dni. (Są bardzo wilgotne, więc najlepiej przechowywać je w lodówce dłużej niż do tej pory). Lub umieścić je w torbie do zamrażarki i przechowywać do trzech miesięcy. Rozmrażaj w lodówce.
Wyglądają jak wyszukany przysmak, ale są tak proste do zrobienia (w blenderze!). Wypełnij je dżemem, owocami, jajkami lub naszym domowym faworytem, czekoladowym masłem orzechowym DIY.
Jak przygotować z wyprzedzeniem: Ułóż naleśniki do ostygnięcia, następnie ułóż w pojedynczą warstwę, zawiń w folię i przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku do 2-3 dni. Aby zamrozić, stos naleśniki, umieszczając arkusz folii, pergamin, lub papier woskowy między każdym kilka naleśniki (więc można łatwo wyciągnąć niewielką ilość na zewnątrz), owinąć stos w folię i umieścić w torbie zamrażarki. Zużyj w ciągu trzech miesięcy. Aby ponownie podgrzać, rozmroź w lodówce lub mikrofalówce, a następnie podgrzej na posmarowanej masłem patelni. Napełnij i podawaj.
Zdobądź przepis: Whole Wheat Crepes
Po więcej przepisów śniadaniowych, odwiedź moją stronę z przepisami.
Jakie są TWOJE ulubione śniadania, które można przygotować wcześniej?
Zostaw komentarz