4 Śniadania z głową

Jestem wielką fanką gotowania w partiach w weekendy, ale nie tylko potraw obiadowych. Podwójna porcja naleśników lub muffinów to nic trudnego w powolny niedzielny poranek - ale to ratunek, gdy nadchodzi pośpiech związany z tygodniem szkoły i pracy. Oto cztery śniadania, które możesz zrobić w ten weekend i schować do lodówki lub zamrażarki. Zaufaj mi, twój oszalały dzień tygodnia rano ja podziękuje!

1. Gofry domowej roboty

Te gofry są wykonane z jogurtem (zwykły, jeśli wolisz, wanilia dla dodatkowej słodyczy) plus siemię lniane dla błonnika i zdrowych tłuszczów. Top z syropem lub jogurtem, lub rozprzestrzeniać masło orzechowe i owoce między dwoma dla grab-and-go "wafflewich".

Jak przyrządzić z wyprzedzeniem: Ustaw przygotowane gofry do ostygnięcia na drucianym stojaku, nie na talerzu (aby zapobiec spiekaniu). Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez trzy dni lub umieścić w galonowej torbie do zamrażarki i przechowywać w zamrażarce do trzech miesięcy. Rozmrażaj w lodówce lub mikrofalówce i odgrzewaj gofry w mikrofalówce, tosterze lub piekarniku.

Zdobądź przepis: Domowej roboty gofry

2. Muffiny z jajecznicą

Ponieważ robisz to w formie do muffinów, można dostosować każdy białko-packed muffin z nadzieniem członkowie rodziny jak: warzywa, bekon, ser, niebo jest limit.

Jak przyrządzić z wyprzedzeniem: Pozwól muffinom lekko ostygnąć. Umieść w szczelnym pojemniku w lodówce do trzech dni. Aby zamrozić, umieścić muffiny na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem, papierem woskowym lub silikonową matą do pieczenia i zamrażać aż do stwardnienia. Zdjąć z blachy i umieścić w torbie do zamrażarki; zużyć w ciągu trzech miesięcy. Odgrzać w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku nagrzanym do 350 stopni.

Zdobądź przepis: Scrambled Egg Muffins

3. Pieczona owsianka z masłem orzechowym i czekoladą

Te małe filiżanki pieczonej owsianki są bez mąki i są pełne błonnika i białka, aby utrzymać brzuszki zadowolony przez cały ranek.

Jak zrobić z wyprzedzeniem: Schłodzić na stojaku drucianym. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do dwóch dni. (Są bardzo wilgotne, więc najlepiej przechowywać je w lodówce dłużej niż do tej pory). Lub umieścić je w torbie do zamrażarki i przechowywać do trzech miesięcy. Rozmrażaj w lodówce.

Zdobądź przepis: Peanut Butter Chocolate Oatmeal Cups

4 gotowe śniadania na szalone, pracowite poranki!

Click To Tweet

4. Pełnoziarniste naleśniki

Wyglądają jak wyszukany przysmak, ale są tak proste do zrobienia (w blenderze!). Wypełnij je dżemem, owocami, jajkami lub naszym domowym faworytem, czekoladowym masłem orzechowym DIY.

Jak przygotować z wyprzedzeniem: Ułóż naleśniki do ostygnięcia, następnie ułóż w pojedynczą warstwę, zawiń w folię i przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku do 2-3 dni. Aby zamrozić, stos naleśniki, umieszczając arkusz folii, pergamin, lub papier woskowy między każdym kilka naleśniki (więc można łatwo wyciągnąć niewielką ilość na zewnątrz), owinąć stos w folię i umieścić w torbie zamrażarki. Zużyj w ciągu trzech miesięcy. Aby ponownie podgrzać, rozmroź w lodówce lub mikrofalówce, a następnie podgrzej na posmarowanej masłem patelni. Napełnij i podawaj.

Zdobądź przepis: Whole Wheat Crepes

Po więcej przepisów śniadaniowych, odwiedź moją stronę z przepisami.

Jakie są TWOJE ulubione śniadania, które można przygotować wcześniej?